Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Чотири мільярди гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини за січень-липень 2021 року

Інформація державних органів
26.08.2021

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області протягом січня-липня 2021 року надійшло 4 млрд грн від сплати податків і зборів, - повідомила начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Найбільшу частку у загальній сумі (65 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло більш як 2,6 млрд грн, з них до обласного бюджету спрямовано 522 млн грн, решта – до місцевих бюджетів.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум - класу) сплачено 590 млн грн (майже 15 відс. доходів місцевих бюджетів). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 520 млн грн (13 відсотків загальної суми надходжень).

Решта податків і зборів у загальній сумі становить 7 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток - сплачено 29,6 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами надійшло майже 98 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 90,1 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 11,7 млн грн, екологічного податку – 13 млн грн. та інші. 

Четверту частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (27,2 відс. загальної суми, або більше 1млрд грн). Також, у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (18,5 відс., або 743 млн грн) та промисловості (16  відс. або 638 млн грн).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 317,7 млн грн (7,9 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 216,7 млн грн (5,4 відс.), галузі лісового господарства – 127,6 млн грн (3,2 відс.), будівництва – 56,3 млн грн (1,4 відс.).

Від громадян надійшло 587 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (14,6 відс. загальної суми).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Новини на цю ж тему

Податковою знижкою вже скористалися понад 3,5 тисячі мешканців Чернігівщини

Станом на початок серпня податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік у зв’язку з використанням права на податкову знижку подали понад 3,5 тисячі жителів Чернігівської області. До повернення з бюджету декларанти визначили 9,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.
Інформація державних органів
26.08.2021

Податкова знижка на оренду житла

Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.
Інформація державних органів
26.08.2021

Про обов’язок податкових агентів своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує про обов’язок податкових агентів своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.
Інформація державних органів
26.08.2021
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше