Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Про обов’язок податкових агентів своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір

Інформація державних органів
26.08.2021

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує про обов’язок податкових агентів своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

У разі неповної чи несвоєчасної сплати суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору особи, які мають статус податкових агентів несуть за це фінансову відповідальність, яка передбачена Податковим Кодексом України.

Так, відповідно до п. 1251. 1 ст. 1251 Податкового кодексу України:

Ненарахування та/або неутримання, та/або несплата (неперерахування), та/або нарахування, сплата (перерахування) не в повному обсязі податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь неризедента або іншого платника податків, а також нерезидентом, на якого покладено обов'язок сплачувати податок у порядку, встановленому розділом III цього Кодексу, -

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 10 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Відповідно до п. 1251.2 ст. 125 1 Податкового Кодексу України:

Ті самі дії, вчинені умисно,-

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Крім того, відповідно до п. 129.4 ст. 129 Податкового Кодексу України - на суми несвоєчасно сплачених та/або несплачених (неперерахованих) податковим агентом визначених податкових зобов'язань контролюючим органом нараховується пеня за кожний календарний день такої несплати (неперерахування), включаючи день погашення податкового зобов'язання, з розрахунку 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на кожний такий день.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Новини на цю ж тему

Податковою знижкою вже скористалися понад 3,5 тисячі мешканців Чернігівщини

Станом на початок серпня податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік у зв’язку з використанням права на податкову знижку подали понад 3,5 тисячі жителів Чернігівської області. До повернення з бюджету декларанти визначили 9,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб.
Інформація державних органів
26.08.2021

Чотири мільярди гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини за січень-липень 2021 року

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області протягом січня-липня 2021 року надійшло 4 млрд грн від сплати податків і зборів, - повідомила начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.
Інформація державних органів
26.08.2021

Податкова знижка на оренду житла

Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.
Інформація державних органів
26.08.2021
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше