Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Війна з Росією триває вже восьмий рік. Люди реагують на події з війни, лише коли загинув або поранений воїн, цивільна людина або показують знищені під час обстрілу будинки

Новина
20.01.2022

На жаль, ми навчилися з цим жити.

Вчергове Путін стягнув до кордонів України війська, демонструючи готовність до відкритого вторгнення. Від такого тиску легко впасти в паніку, але Збройні Сили готові дати відсіч агресору.

Війна триває, і за цих умов готовність і вміння кожного українця чинити опір є важливим чинником стримування російської агресії.

Озброєна, навчена і готова до протидії нація здатна вбити будь-яке бажання у ворожого солдата захопити та, ба більше, втримувати територію, населення якої чинитиме спротив.

На виконання Закону України «Про основи національного спротиву» на території Чернігівської області здійснюються заходи з формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

На даний час проводяться підбір та призначення офіцерів, солдат та сержантів зі складу діючих військовослужбовців Збройних Сил України. Місце дислокації підрозділів ТрО на території колишнього Ріпкинського району(с.Сібереж). Також здійснюється відбір та подальший призов із запасу військовозобов’язаних на військову службу за контрактом, для укомплектування частин територіальної оборони Чернігівської області .

Всім, хто бажає захищати свій рідний край та готовий укласти контракти на проходження військової служби за контрактом в підрозділах територіальної оборони звертатися до першого відділу Чернігівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній Городнянський військомат).

Захистимо свій дімзахистимо Україну!

 

Порядок запису до лав ТрО  можна дізнатися в першому відділі  Чернігівського районного територіального центрукомплектування та соціальної підтримки.тел  2-17-80 або 0667918785;0967013389; 098 0968290;

  1.  

 

 

 

 

                  ПЕРЕВАГИ СЛУЖБИ ЗА КОНТРАКТОМ В ТрО

Головна перевага- ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ПРИНЦИП КОМПЛЕКТУВАННЯ(СЛУЖБА ПОРУЧ З ДОМОМ ТА СВОЇМИ РІДНИМИ) БЕЗ ЗАЛУЧАННЯ в ІНШИХ РАЙОНАХ АБО В БОЙОВИХ ДІЯХ В СКЛАДІ ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАННИХ СИЛ)

1

Щомісячне грошове забезпечення військовослужбовців які проходять службу в бойових частинах

- для рядового сержантського складу від 10 200 до 17 000 грн.

- для офіцерського складу від 14 000 до 20 000 грн.

За підписання першого контракту одноразова виплата

 - для рядового сержантського складу від 19 144 до 21 537 грн

- для офіцерського складу 23 930 грн.

 

2

Можливість кар’єрного росту та гарантоване підвищення щомісячного грошового забезпечення у ході просування по службі.

Особи сержантського і старшинського складу, які проходять військову у військовому резерві, мають освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра, направляються на курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності, з урахуванням потреби в офіцерах такої спеціальності можуть призначатися на посади, що підлягають заміщенню особами молодшого офіцерського складу, з подальши присвоєнням офіцерського звання.

3

Можливість навчання.

Військовослужбовці мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів, а у разі відсутності можливості підготовки за спеціальностями у цих навчальних закладах, – в інших вищих навчальних закладах з метою здобуття вищої освіти.

4

Гарантована щорічна основна відпустка для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні становить:

- до 10 років - 30 календарних днів;

- від 10 до 15 років - 35 календарних днів;

- від 15 до 20 років - 40 календарних днів;

- понад 20 календарних років - 45 календарних днів.

Щорічна основна відпустка надається: із збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

Також можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів.

5

Безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я, а при їх відсутності чи у невідкладних випадках – медична допомога надається державними або комунальними закладами охорони здоров'я за рахунок Міністерства оборони України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

6

Пенсійне забезпечення значно вищий ніж у цивільному секторі розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років (а не при досягненні пенсійного віку);

7

Соціальний захист сімей військовослужбовців

Дружинам (чоловікам) військовослужбовців виплачується за місцем роботи грошова допомога в розмірі середньомісячної заробітної плати при розірванні ними трудового договору у зв'язку з переведенням чоловіка (дружини) на службу в іншу місцевість.

При тимчасовій втраті працездатності листки непрацездатності оплачуються дружинам (чоловікам) військовослужбовців у розмірі 100 відсотків середньомісячної заробітної плати незалежно від страхового стажу.

Дружині (чоловіку) військовослужбовця щорічна основна відпустка за її бажанням надається у зручний для неї (нього) час одночасно із щорічною основною відпусткою військовослужбовця.

Місцеві ради надають позачергово місця дітям військовослужбовців, у дитячих закладах за місцем проживання.

Дружині (чоловіку) військовослужбовця не підлягає звільненню за скороченням штату підприємства незалежно від форм власності.

                                                            

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше