Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Громадські слухання, як форма взаємодії влади і громадськості в Тупичівській громаді

Новина
09.02.2022

Громадські слухання – це можливість для Тупичівської громади прийняти безпосередню участь громадян у здійсненні місцевого самоврядування, тобто порушенні питань та внесенні пропозицій щодо питань місцевого значення.

 

Громадські слухання є ефективним інструментом діалогу між громадою та органами місцевої влади. Оскільки на місцевому рівні мешканки та мешканці громади можуть надавати консультацію органам влади про найбільш тривожні проблеми для населення, висловити свою думку та надати рекомендацію стосовно вирішення проблеми.

 

Громадські слухання проводяться у вигляді зустрічей членів громади з депутатами та посадовими особами місцевого самоврядування, а також з посадовими особами підприємств, установ та організацій комунальної форми власності. Під час них жителі громади можуть заслуховувати, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, що належать до відання місцевого самоврядування.

 

Хто може ініціювати громадські слухання?

Ініціатором проведення громадських слухань є ініціативна група в складі від п’яти до десяти осіб, які мають зібрати не менше 20 підписів осіб, які можуть брати участь у громадських слуханнях з правом голосу.

У разі проведення загальних громадських слухань у межах всієї громади необхідною кількістю є 100 підписів жителів громади.

Участь в громадських слуханнях

Громадські слухання проводяться відкрито. У них з правом голосу участь можуть брати дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше