Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

За матеріалами СБУ суд покарав колишнього високопосадовця Державної виконавчої служби, який забирав зарплати підлеглих

Інформація державних органів
06.12.2021

За матеріалами СБУ, до 7 років ув’язнення засуджено одного з колишніх керівників Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області. Чиновник запровадив у відомстві систематичне вимагання грошей з підлеглих.

Встановлено, що посадовець «зобов’язав» працівників віддавати йому 50% від нарахованої премії за результатами роботи, у тому числі щодо реалізації виконавчих проваджень.

Співробітники СБУ задокументували факти вимагання та одержання чиновником неправомірної вигоди від керівника районного підрозділу. За отриману суму, обіцяв підлеглому встановити максимальний розмір преміювання.

У вересні 2018 року, правоохоронці затримали зловмисника на виїзді з одного з райцентрів регіону після передачі хабара.

Суд визнав затриманого винним у вчинені злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, та призначив йому реальний термін ув’язнення, а також позбавив рангів державного службовця.

Вирок суду набув законної сили.

 

Заходи з викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва прокуратури.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше